Németország;Magyarország;BRFK;fenyegetés;zaklatás;elfogatóparancs;

Németországból hozták haza a férfit, aki emberek megölésével fenyegette a rendvédelmi szerveket, és egy magyar hírességet is zaklatott – Videó

H. Csaba ellen belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt.

Németországból hoztak Budapestre a rendőrök egy magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rendvédelmi szervezetnek küldött fenyegető üzenetet, illetve egy hírességet is zaklatott – írja a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint a 43 éves férfi a gyanú szerint még 2023. január 29-én küldött több magyar rendvédelmi szervnek e-mailt, és ezekben

azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, amennyiben a családját nem telepítik külföldre.

A Németországban élő magyar állampolgár 2023 első fél évében a közösségi oldalán keresztül egy ismert magyar fotómodellnek is számos életveszélyes fenyegetést tartalmazó, illetve trágár üzenetet küldött.

A budapesti nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a KR Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével megállapították, hogy Németországban él. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) közreműködésével kiderült, hogy a férfi külföldön is követett el hasonló bűncselekményeket, azonban bejelentett lakcímén nem találták a helyi hatóságok.

H. Csaba ellen ezért belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak, 2024. április 4-én pedig elfogták a német rendőrök.

A férfit a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett és zaklatás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.