Európai Unió;tüntetés;pénzbírság;Bayer Zsolt;menekültügy;Európai Unió Bírósága;

Bayer Zsolt tüntetést szervez az Európai Unió budapesti képviselete elé

Így tiltakozna a magyar államot sújtó 80 milliárdos bírság miatt. 

„Ez nem ítélet, hanem az Európai Bizottság politikai furkósbotja!” - írta egy csütörtök délutáni Facebook-bejegyzésében a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa.

Bayer Zsolt ebben arra a hírre reagált: az Európai Unió Bírósága arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen 200 millió euró (átszámítva hozzávetőlegesen 80 milliárd forint) átalányösszeget, és a késedelem minden egyes napjára 1 millió eurós (nagyjából 400 millió forint) kényszerítő bírságot amiatt, mert nem teljesítette az egyik, menekültügyben hozott ítéletét. 

A NER verbális verőembere azt hangoztatta, mindezt azért kapjuk, mert „Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodok (sic!) ma a nyugati nagyvárosokban, Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni.”

Mint fogalmazott, a döntés tűrhetetlen. Éppen ezért mindenkit arra kér, hogy aki „nem fogadja el ezt a Tanú című filmből ismerős ítélkezést”, az jöjjön pénteken 18 órára az Európai Unió budapesti képviseletéhez, hogy ott együtt fejezzék ki tiltakozásukat. Várunk minden hazafit! - zárta felhívását Bayer Zsolt. 

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi lesz a program. 

Egyébként nem ez lesz az egyedüli megmozdulás a fővárosban pénteken. Szintén 18 órakor tart demonstrációt Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Iroda (NVI) székháza előtt.