polgármester;Békés vármegye;Simonka György;Pusztaottlaka;választás 2024;

Simonka György szerint utódja nagyobb pusztítást csinált a dél-békési Fideszben, mint a pestis

Nem igazán van róla jó véleménnyel. 

„Soha nem tapasztalt káosz uralkodik a térségben” - mondta el a 24.hu-nak a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Pusztaottlaka megválasztott polgármestere.

Simonka György nincsen jó véleménnyel utódjáról, a térség országgyűlési képviselőjéről, Erdős Norbertről, aki szerinte „nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis”. Úgy értékelte, hogy a körzetben történelmi vereséget szenvedett a kormánypárt és a térséget nehéz lesz felzárkóztatni egy olyan „tatárjárás után, amit Erdősék véghezvittek”.

Terveiről szólva elmondta, első dolga lesz egy olyan falugyűlést megtartani, ahol a helyiekkel közösen határozzák meg elképzeléseik megvalósítását és az ütemezést. Nyomatékosította, hogy 25 pontban vállalt programjukat teljesíteni fogja. 

Büntetőperéről szólva elmondta, szerinte mára mindenki számára nyilvános, hogy az ügyészség hamis szakértői véleményekkel, pszichikai kényszervallatásokkal és hihetetlen, egyben hamis vallomásokkal támasztotta alá a vádiratát. „Mindezt csak azért, hogy levadásszanak, mert sokaknak léptem a tyúkszemére, miközben az engem megválasztó dél-békésiek érdekeiért harcoltam” - fogalmazott Simonka György. Megjegyezte, nincs kétsége, hogy a bíróság igazságot fog szolgáltatni és nem csak őt, de mindenki mást felmentenek, akit ártatlanul belerángattak ebbe az ügybe. 

A korábbi fideszes országgyűlési képviselőt bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja az ügyészség. A vádhatóság Simonka Györgyre nyolc év fegyházat kért, mivel szerintük ő irányította az uniós pénzek megszerzésében utazó bűnszervezetet.