Orbán Viktor;Dobrev Klára;Sulyok Tamás;megfosztási eljárás;

Dobrev Klára: Összegyűltek az aláírások, Sulyok Tamás megbukott, Orbán Viktor pedig gyáván hallgat

Éppen ezért azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy szedje össze minden bátorságát és válaszoljon az ügyben felmerülő kérdésekre. 

Összegyűltek a szükséges aláírások az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen - közölte egy kedd délutáni sajtónyilatkozatában a Demokratikus Koalíció (DK) - Magyar Szocialista Párt (MSZP) - Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. 

Dobrev Klára szerint az a kérdés, hogy lehet Magyarország köztársasági elnök egy olyan ember, aki állítása szerint köztörvényes bűnöket követett el. Szerinte pártja, valamint a megfosztási eljárást támogató ellenzéki pártok egyértelműen választ adtak erre a kérdésre. Egyúttal köszönetet mondott a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP képviselőinek az aláírásokért.  Az ellenzéki politikus azt hangoztatta, az az ember nem fejezheti ki a nemzet egységét, aki törvényellenesen játszotta át a magyar termőföldet külföldiek kezére.

Úgy véli, a gyávaság legbiztosabb jele az a „néma sunnyogás”, amelybe a miniszterelnök burkolózik az üggyel kapcsolatban. Emlékeztetett, hogy így próbálta meg túlélni Novák Katalin bukását és Sulyok Tamásét is, - ugyanis  olvasatában az utóbbi már megtörtént, s már csak a közjogi rész maradt hátra.

„Én őszintén hiszem, hogy nem lehet hazánk köztársasági elnöke egy köztörvényes bűnöző. Ahogy azt is, hogy nem lehet hazánk miniszterelnöke egy ilyen gyáva ember, aki egy ilyen szégyentelen helyzetben nem áll oda az ország elé”

- fogalmazott Dobrev Klára, egyúttal azt hangoztatva, hogy a népnek kellene megválasztania az államfő személyét. 

„Azt tudom mondani Orbán Viktornak, hogy szedje össze végre a bátorságát, és álljon az ország elé, válaszoljon a Sulyok-ügyben feltett kérdésekre” - zárta nyilatkozatát a politikus.