támadás;Volodimir Zelenszkij;orosz-ukrán háború;

Az oroszok újabb ukrán városba törtek be, Volodimir Zelenszkij elhalasztotta külföldi útjait

Most a stratégiai határvárosnak tartott Harkiv megyei Volcsanszkba tört be az orosz gyalogság, a város utcáin dúlnak a harcok.  

Ukrajna szempontjából egyre tragikusabb a harctéri helyzet, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elhalasztotta minden külföldi útját – írja a Reuters

– A helyzet rendkívül nehéz. Az ellenség állásokat foglal el Volcsanszk utcáin – posztolta a Facebookon Olekszij Harkovszkij rendőrfőnök. Dmitro Lazutkin, a védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy néhány orosz gyalogsági csoport valóban behatolt a városba, amelyet katonai elemzők szerint Moszkvának el kell foglalnia ahhoz, hogy tovább tudjon támadni a térségben.

A jelentések szerint ugyanakkor az ukrán csapatoknak részben sikerült visszaszorítaniuk az orosz erőket a városból. – Volodimir Zelenszkij minden tervezett külföldi utazását elhalasztotta – közölte szóvivője, miután az ukrán elnök konferenciabeszélgetést folytatott magas rangú katonai vezetőkkel Harkiv megye hadihelyzetéről és a szükséges fegyverszállításról.