;

büfé;Ókovács Szilveszter;Magyar Állami Operaház;Carmina Burana;

Az egyik legnépszerűbb mémen Ókovács Szilveszter mint elégedett vendéglátós, aki sikeresen vezeti vállalkozását – dr. Zeke L. alkotása

- Képviselőfánktól a szaftos kolbászig - ezeket fogyasztanák szívesen az Operaház vendégei

Ókovács Szilveszter komoly gasztronómiai fantáziálást indított be. Az árakkal viszont nincsenek megelégedve a nyilatkozók.

A "büfé-gate" apropóján kérdezte az RTL a Magyar Állami Operaház érkező vendégeit. A csatornánál arra voltak kíváncsiak, mi a véleményük Ókovács Szilveszter főigazgató nevezetes üzleti lépéséről, ennének-e az intézmény elhíresült büféjében, és ha igen, mit fogyasztanának ott.

A nyilatkozók közül egyesek támogatták a szünet ötletét, mások ellenezték, olyan is volt, aki semleges maradt, de volt olyan is, aki semmit nem tudott a történtekről. Magával a büfével kapcsolatban a legtöbben az árakat kifogásolták, a nyilatkozó vendégek között volt pedagógus és egyetemista is, jelzésük szerint nem az ő pénztárcájukhoz van szabva. Egy érkező asszony szerint az opera eleve nem az eszem-iszom ideje, hanem a kultúráé. Egy amerikai turista is nyilatkozott a portálnak, ő egyrészt kifejtette, hogy a Carmina Burana kettévágása szakmailag nyilvánvalóan nem lehet a szerző szándéka szerint való, ugyanakkor érthető, hogy megpróbálnak a büfén keresztül nagyobb bevételre szert tenni. A magas árakat ő is megemlítette, ebből kifolyólag arra jutott, hogy a vendégek mindenképpen rosszul járnak a büfészünettel.

Arra a kérdésre, hogy étkeznének-e az Operaházban, s ha igen, mit, a vendégek közül volt, aki a ruházatára vigyázva eleve kizárta ezt, más azonban már jóval nyitottabbnak bizonyult a témára, ő szívesen enne mignont, képviselőfánkot, pizzaszeletet, vagy akár jó szaftos kolbászt is. Volt, aki a magyaros konyhát preferálta, de a véres hurkára nemleges választ adott, mert vegetáriánus. Volt, aki megelégedne egy pohár borral és teasüteménnyel. Az amerikai turista elmondta, hogy New Yorkban a Metropolitan Operaházban már arra is van lehetőség, hogy előre megrendeljék az ételt és azt elfogyasszák a szünetben várakozás nélkül, de persze ez is nagyon drága dolog.