Győr;Dézsi Csaba András;önkormányzati választás 2024;

Nem nyugszik bele a vereségbe, Dézsi Csaba András a szavazatok újraszámlálását kéri Győrben

Bizonyítékokat is csatolt a beadványához. 

Dézsi Csaba András a csütörtök délutáni határidő előtt benyújtotta a fellebbezését a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének - tudta meg a Telex.

A portál információi szerint az alig pár száz szavazattal alulmaradt fideszes polgármester azt kéri, számolják újra az érvényes és érvénytelen szavazatokat, mivel érvényeseket nyilváníthattak érvénytelenné. Azt állítja, volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki leellenőrizni, annyira siettek, hogy végezzenek. Emellett szerinte volt olyan szavazókör, ahol a szavazatszámok is megkérdőjelezhetők, mivel az egyik bizottsági tag szerint összekeveredtek egyes polgármesterjelöltek szavazólapjai. A beadványhoz egyébként bizonyítékokat is csatolt Dézsi Csaba András. 

A vasárnapi választáson az LMP-Momentum támogatásával induló Pintér Bence nyert 440 szavazattal. A fideszes polgármester bár elismerte vereségét, de alkalmatlannak nevezte a győztest, aki lapunknak adott interjújában beszélt terveiről. Mint mondta, első lépése az lesz, hogy megkeresi az önkormányzati cégeket és felszólítja őket, tegyék nyilvánossá az összes szerződésüket, pályázatukat, gazdálkodásukat.