Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;szavazatszámlálás;önkormányzati választás 2024;

Van, ahol már számoltak, egy budai kerületben nagy eltérést találtak a Vitézyre és Karácsonyra leadott szavazatok között

Egyre abszurdabb fordulatokat vesz a főpolgármester-választás. 

Egy budai kerületben nemcsak leadták, hanem össze is számolták ma az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat - hangzott el az RTL híradójában csütörtök este. A csatorna információi szerint Vitézy Dávid javára tizenhárom, Karácsony Gergelynek pedig két plusz szavazatot találtak.

Mindez már csak azért is érdekes, mivel pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a sajtó jelenlétében nézi át a be nem számolt voksokat. Az összeállításban megszólalt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet jogásza, aki szerint holnap nem várható végleges végeredmény. 

„Lesz egy eredményt megállapító határozat, és ennek az eredményt megállapító határozatnak mindkét fél az érintettje, tehát mindketten fordulhatnak a bírósághoz” - magyarázta Kunos Zsuzsanna. 

Karácsony Gergely egyébként pénteken, este hat órára az NVB épülete elé hirdetett tüntetést, ahol támogatóival együtt a főpolgármester-választás megismétlését fogják követelni.