pedofília;iskola;tanár;Bonyhád;

A helyiek szerint iskolai pedofilügyet akartak eltussolni Bonyhádon, fideszes kapcsolatai vannak az érintett tanárnak

A fideszes polgármester egyik közvetlen rokona, emellett az intézmény vezetője ugyancsak a kormánypárti színekben indul a választásokon. 

Egy 13 éves tanítványával kerülhetett kapcsolatba a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanára, de a helyiek szerint azért nem lett ebből botrány, mert az érintett a fideszes polgármester közeli hozzátartozója, az intézmény vezetője pedig a nagyobbik kormánypárt helyi képviselőjelöltje - írja a Magyar Narancs. 

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy mi történt, csak annyi, hogy a tanár nem megengedett módon viselkedett az egyik diákkal. A lap kereste a polgármestert is, aki nem cáfolta, hogy közeli hozzátartozójának „iskolai ügye” van, de azt állította, nem történt elbocsátás. Filóné Ferencz Ibolya arra a kérdésre, hogy esetleg közös megegyezéssel történt-e a munkaviszony megszüntetése, azt mondta, hogy így nem lehet senkit sem elküldeni. Ezt követően a testületi ülésre hivatkozva azt kérte, tegyék fel a kérdéseket írásban, majd bontotta a vonalat. Később az írásbeli megkeresésre azt közölte, hogy az érintett tanár felnőtt ember, akinek magánéletével kapcsolatban nem tud és nem is akar nyilatkozni, egyébként a Fidesz gyermekvédelmi politikájával egyetért.

Úgy tudni, az iskola érettségiző diákjainak azt mondták, a tanár  a szóbeli vizsgákon már nem vesz részt. Maga a tanár s közölte az osztályával, hogy a következő tanévben már nem fogja tanítani őket. Ennek okáról részleteket nem árult el.

Az érintett tankerület annyit közölt, hogy amint az intézmény főigazgatója tudomást szerzett az esetről, azonnal vizsgálatot indított, de arra nem tér ki, egyetért-e azzal az eljárással, hogy a szabályok ellenére nem indult fegyelmi eljárás, hanem közös megegyezéssel szűnt meg a tanár munkaviszonya. Azt a tankerület jelezte, hogy az üggyel kapcsolatban elrendelt vizsgálat kimenetelét kizárólag a tények befolyásolják, vagyis nem az ügy főszereplőinek fideszes kapcsolatai. 

Az ügy egyébként belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. Vélhetően azért nem lehetett eltussolni, mert már sokan tudtak róla - olvasható a Magyar Narancs cikkében.