Megvan az az érzés, amikor megérkezel egy kifejezetten jóízlésű barátodhoz és azt gondolod, igen jó otthon lenni, de itt is el tudnád képzelni az életed? Mert jó ránézni a színekre, kellemes hozzáérni a tárgyakhoz, andalít a zene, s minden látogatás előtt már odafelé csak arra tudsz koncentrálni, hogy hamarosan ott leszel. Megérkezel, s csak átadod magad a térnek, ahol egy angyali kéz, mindent úgy alakít, ahogy neked a legjobb, mert minden érted van. Na, az Input pont ilyen, csak a konyhájukban ráadásul még van egy csodálatos séf is, aki nemcsak a szemedet, de az orrodat és az ízlelőbimbóidat is elvarázsolja alkotásaival.
A hely, ahol néhanapján rohamosztagosok válogatnak a forró levesek közül, vagy éppen betoppan Jason Momoa egy finom Poke bowl-ra.
Megkapó vizuális élmény
Már elsőre is lenyűgöző a design, amely a bisztró tulajdonosai viziójának és a nemzetközileg is elismert Ipacs Géza tervező-grafikusnak köszönhető. Vidám, vibráló színek és a fekete-fehér kavalkádja, kedves figuratív elemekkel. Számomra külön finomság, az a játékosság, ahogy az asztalra helyezett, újrahasznosított papírból készült alátétekre egy hatalmas pecsét segítségével kerül fel az brand logója és szlogenje. Ettől otthonos érzés fog el, ahogyan a szintén tengernyi színben pompázó étkészlettől is.
Látogatásom óta elkezdtem kizárólag kettesével poharakat, tányérokat vásárolni, mindig más színben, hogy saját asztalomon is visszaköszönjön az általuk teremtett hangulat.
Az Input egy hely, ami nem szeretne másra hasonlítani, hiszen nemcsak megjelenésében, de étel és ital kínálatában is teljesen egyedi. Fiatalos, játékos, színes, de egyben modern és elegáns.
„Beviszek mindent, ami mozdítható”
A szlogen érvényessége akkor kezd kikristályosodni, amikor az a la carte étlap böngészésébe kezdesz: ismert ízek újragondolva és felfedezésre váró, izgalmas ételek. Gulyásleves, citrusos tejföllel, Céklás hummusz dióval és pitával, Lazac poke, Szarvas gerinc sütőtök dödöllével, kézműves hamburgerek vajjal pirított buciban, ötféle variációban majonézes káposztasalátával és fűszeres sült burgonyával, Dijoni mustáros lencsefőzelék vaddisznó kolbásszal...csak hogy néhány izgalmas fogást említsek. A Rosé kacsamell lilakáposzta pürével és sült túróval...szerelem. A Belga csokoládés-mandulás brownie, amelyet sós karamell-lel, csokoládéval és kakaóbabbal szervíroznak...nos, a minap álmodtam vele.
A bisztró nemcsak a húsevőknek kedvez. Legutóbb egy vegetáriánus barátommal jártam náluk, ő sem maradt éhen. Az itallap kínálata is igazán figyelemre méltó: csodás borok, csapolt- és kézműves sörök, rövid italok, kávékülönlegességek és koktélok között válogathatunk kedvünkre.
Az Input lebontotta a falat a konyha és a vendégek között
A bisztró bizonyos asztalainál ülve gyönyörködhetünk a ránk váró fogások készítésében. A kiszolgálás kiemelten kellemes. Amint tétovázni látnak, kérdeznek és felkínálnak többféle kívánatos alternatívát. Így futottam bele az első Pornstar Martini koktélomba, de nem az utolsóba.
Bacsa Gábor séf egészen egyszerűen zseniális érzékkel ötvözi az éttermi, a bisztró jellegű és a street food konyha elemeit. Figyelve az egészen apró részletekre is, az ismert ízeket megbolondítja, a street food fogásokat feltüzeli, új kreációival pedig kalandra csábít.
Színek, illatok, ízek tökéletes harmóniája. Művészet. Bravó!
Az asztalfoglalás erősen ajánlott: https://input.hu/#asztalfoglalas-section
Ha szívesen töltenéd a Szilvesztert az Inputban: https://input.hu/#aktualitsaink-section