A hosszú téli hónapok és a járványhelyzet elhúzódása miatt kiemelten fontos, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, és ebben jelentős szerepe van az egészséges táplálkozásnak – olvasható a Magyar Vöröskereszt honlapján. A szervezet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ) közös tájékoztató kampányt indított a megbetegedések megelőzése érdekében.
Hat olyan ajánlást fogalmaztak meg, amelyek betartásával természetes forrásokból juttathatjuk a szervezetbe a betegségek megelőzéséhez is elengedhetetlen vitaminokat és tápanyagokat, ellenállóbbá téve ezzel a szervezetünket a télvégi időszakban. Mint írták, a vitaminokban gazdag, szezonális zöldségek és termények fogyasztása, a rendszeres és változatos étkezés, valamint a megfelelő folyadékbevitel is hozzájárulhat a szervezet optimális működéséhez.
C-vitamin-bevitel
E-vitamin-bevitel
Változatos táplálkozás
Vitaminban és tápanyagokban gazdag, szezonális zöldségek fogyasztása
Alapanyagok megtisztítása
Folyadékfogyasztás