Gundel étterem;Karmelita kolostor;katonaszakácsok;

Képünk illusztráció

- Hagyományőrző katonaszakácsok főznek ezentúl a Karmelita kolostorra

Nem gulyáságyúból esznek Orbán Viktorék, olimpikon mesterszakácsok- és cukrászok szállítják az étkeket a budai Várba.

A Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – írja az Index a Kormányzati Tájékoztatási Központ kérdésükre adott válasza alapján.

Amint a Népszava megírta: a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostor menzáját működtető Gundel Étterem 2019-ben aláírt 5+5 éves üzemeltetési szerződését tavaly decemberben közös megegyezéssel felbontották. A tárca azonban nem árulta el, hogy ki üzemelteti a továbbiakban az étkezdét.

Az Index értesülését megerősítő Kormányzati Tájékoztatási Központ arra azonban már nem adott választ, hogy a katonaszakácsok csak ideiglenesen vagy hosszú távon is ellátják-e Orbán Viktor kormányfő munkahelyét.

A portál szerint a dandár feladatai közé tartozik többek között az állami, nemzeti, katonai ünnepek protokolláris kiszolgálása, a magyar katonai és zenei hagyományok ápolása. Továbbá őrzik a Szent Koronát, valamint „protokollárisan” a Köztársasági Elnöki Hivatalnak helyet adó Sándor-palotát is.

Megjegyezték, a csapatban mesterszakácsok és mestercukrászok vannak, akik a magyar katonaszakács-válogatott tagjaiként tavaly februárban ezüst- és bronzéremmel tértek haza a németországi szakácsolimpiáról.  

Év végén egy kutyában és egy szarvasmarhában, majd pedig egy vadon élő rókában mutatták ki az emberre és állatra egyaránt veszélyes vírust Szatmár megyében.