A citrusfélék családjába tartozó grépfrút kevés cukrot, viszont rengeteg vitamint tartalmaz; egy pohár frissen facsart gyümölcslében körülbelül 100 kalória van, ezzel a mennyiséggel a szükséges napi C-vitamin mennyiség több mint 100 százalékát, az A-vitamin igényünk körülbelül 21 százalékát fedezhetjük. Ráadásul csökkenti a vérnyomást, hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez, segíti az emésztést, tisztítja a bőrt, és az asztma, sőt egyes tanulmányok szerint a rák megelőzésében is szerepet játszhat – írta az Ecolounge.
A gyömbér sem árt a vonalainknak, hatásos a fertőzések megelőzésben és a megfázás kezelésében, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, gyorsítja az emésztést, csillapítja a hányingert és erősíti a májat is.
A két növény jótékony hatásait ötvözhetjük, ha frissen facsart grépfrútlevet reszelt vagy vékonyra szelt gyömbérdarabokkal ízesítjük.