A DiningHour célja, hogy csúcsidőszakon kívülre szervezzen vendégeket az éttermeknek, így növelje az asztalaik kihasználtságát, egyben csökkentse az ételek árát. A szállodák és a légitársaságok világszerte átlagosan 70 százalék feletti kihasználtsággal működnek, az éttermek esetében ez mindössze 35 százalék. A bizonyos idősávokban előforduló sok üres asztal növeli a cégek költségeit, ezért ételeiket is drágábban kell adniuk.
A repülőjegyfoglaláshoz hasonló rendszerben reggeltől késő estig félórás bontásokban vannak választható időpontok. A fejlesztők arra számítanak, hogy egy éven belül több száz vendéglátóhely közül választhatnak majd a felhasználók, és nemcsak Budapesten, hanem Magyarországon és a világ más országaiban is. A DiningHour ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és App Store-ból, de elérhető a weben is.