A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén negyedszer hirdette meg az év strandétele versenyt. Olyan ételekkel lehetett nevezni, amelyeket bármelyik strandbüfében, jó minőségű alapanyagokból elő lehet állítani, egyszerűek, de kreatívak. Feltétel volt az is, hogy a kreáció túlmutasson a lángos-hekk irányon, és elvitelre alkalmas legyen.
A győztes a gofrisütőben sütött tócsni, a gofcsi lett, amelyet a tavalyi év felfedezettje, a balatonfenyvesi Konyhám nevű étkezde készített. 2018 felfedezettjének pedig a Zamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró velős pirítósát választotta a zsűri.
A három éve útjára indult BeachFood-kampány célja a balatoni büfékultúra megújulásának felgyorsítása. És, ahogy a We Love Balaton cikkében olvasható, ez sikerül is, a több mint tíz nevezőből nehéz volt kiválasztani az öt döntőst, amely közül négy újonc volt. Mint írják szembetűnő tendencia, hogy az újfajta strandgasztronómiában a Balaton déli partján lévő büfék aktívabbak.