Február 8-án rendezik a Bocuse d’Or magyar döntőjét. A gasztronómiai show lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy találkozzanak az ország legjobb szakácsaival, hiszen a rangos versenyen a selejtezőből tovább jutott hat séf mérkőzik meg egymással. A versenyzők a döntőben vegetáriánus és hús témát dolgoznak ki, melyekhez mártást, illetve legalább két garnírungot kell készíteniük témánként. A vegetáriánus étel kötelező alapanyagai: rizottórizs, fürjtojás, Gorgonzola sajt. Emellett kötelező használni egy zöldséget, illetve egy fűszert, amit a Magyar Bocuse d'Or Akadémia fog sorsolni. A hústéma kötelező alapanyagai: borjúszűz, borjúcsülök, és a csülökcsontban található csontvelő. A megmérettetés végére kiderül, ki képviselheti Magyarországot a torinói Európa Döntőn.
Tavaly a Lyonban rendezett világversenyen Széll Tamás vezette magyar csapat (Vomberg Frigyes, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin) 4. helyezést és két külön díjat - a legjobb hústálnak járót és a promóciós poszter különdíját - nyertek.
Versenyzők: Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István, Volenter István