Miháldy Kinga hangsúlyozta: javasolt, hogy az elfogyasztott élelmiszerek fele zöldség és gyümölcs legyen, például sütőtök vagy cékla. Mivel télen kevesebb a napsütéses óra, fontos a D-vitamin bevitele - tette hozzá. Akárcsak nyáron, ilyenkor is fotos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, a szervezet igénye ugyanis nem változik lényegesen, mindössze kevésbé kívánjuk a folyadékot. Szintén jelentős a megfelelő mozgás. Sötétben nehezebben veszi rá magát az ember, hogy sportolni induljon, ha azonban magányos tevékenység helyett társaságit választ, növelhető a motiváció - tanácsolta a dietetikus.
És, hogy mi az az okostányér?
Ezen a néven adott ki új hazai táplálkozási ajánlást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). Az egészséges felnőtt lakosságnak szánt útmutató a legfrissebb tudományos eredményeket figyelembe véve határozza meg, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz naponta milyen élelmiszertípusoknak, milyen arányban kellene a tányérunkra kerülnie.
Ha többet akar megtudni, az okostányérról, kattintson ide.