fesztivál;gasztronómia;Sóstó;

- Gasztronómiai fesztivál a Múzeumfaluban

Az MTI fotója ( Balázs Attila) azt örökítette meg, amikor készül a lekváros bukta A régi Magyarország ízei címmel megrendezett gasztronómiai fesztiválon a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban 2016. szeptember 11-én.

A múzeumfaluban - az előzetes terveknek megfelelően - megfőzték Szabolcs-Szatmár-Bereg megye öt tájegységének, valamint a térségben élő nemzetiségeknek, továbbá a szomszédos régiókban lakóknak a különleges régi ételeit. A fesztiválon 18 szakácscsapat népesítette be a skanzen létesítményeit, a valamikori lakóházak konyháit, udvarait, köztük a díszvendég Debrecen, valamint az Ungvári Szabadtéri Néprajzi Múzeum séfjei is.



A következő napokban is folytatódik a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. A mostani előrejelzés szerint hétvégén már borúsabbra, csapadékosabbra és hűvösebbre fordul az idő, ahogy az ősszel "szokás".