A látogatókat több gyakorlati bemutatóval is várták. A győzteseknek nemzetközi szakmai szervezetek vezetői adták át a romániai Év Kenyere és az Év Tortája díjakat.
A kiállításra 133 beszállító érkezett négy kontinensről (olyan országokból, mint Egyiptom, Németország, Franciaország, Görögország, Szerbia, Bulgária, Lengyelország, Hollandia, Kína), hogy bemutassák innovatív megoldásaikat és technológiáikat. A változóban levő utazási szokások és a terrorfenyegetettség miatt, az arab és közel-keleti országok helyett mind többen választják nyári kikapcsolódásuk helyszínéül Romániát, Bulgáriát, és a balkáni országokat. Nem véletlen, hogy sok idegenforgalmi szakember érkezett Marosvásárhelyre a kiállítás kapcsán.
A GastroPan szakmai kiállításon - az eddigi évek versenyeitől eltérően - az idén az „Év Kenyere” versenykategóriában kézműves és ipari kenyér kategóriákban lehetett jelentkezni. Így külön értékelték a kisebb termelők tehetségét és az ipari kutatásokat és fejlesztéseket.
Gasztronómiai főkategóriában a benevező versenyzők szintén két ágazatban mutathatták be tudásukat. A Hidegtál kategória tematikája az aktuális trendeket tükrözve az „Egészség a tányéron” lesz. A versenyzőknek ünnepi hidegtálat kellett összeállítaniuk 8 főre, tetszés szerinti alapanyagokból. A fejlett művészi vénával megáldott versenyzők gyümölcs- és zöldségfaragó kategóriában csillogtathatták meg tudásukat „Esküvői dekorációk” tematikájú kreációkkal.