Az idei év témájához kapcsolódva megtudhatják az érdeklődők, miben más a kézműves, hazai nemesítésű burgonya, mint az ipari krumpli, bemutatkozik a Basa is, amely név nem a keleti konyhához kapcsolódik, hanem egy sütésre-főzésre egyaránt alkalmas burgonyát takar.
A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett még néhány kulisszatitkot is elárulnak majd a Michelin-csillagok világából. A gasztrokalandok nem csak az ételek, hanem a növények világában is folytatódnak majd: az izgalmas ételkreációk mellett különböző, ismeretlen fűszernövények dísz- és nemesített változatait is megismerhetik az érdeklődők, és a kíváncsiak a megszokottól eltérő ízvilágú salátákat is kóstolhatnak egy “vagány nagyvárosi gasztrobotanikus” jóvoltából.
Sok rossz gyerekkori menza-élményt segítenek majd feldolgozni a híres főzelékblogger, Szatmári Feri újragondolt főzelékei, jelesül a finomfőzelék és a paradicsomos káposzta.
Lesz idén is séfbárbaj, a magyarokat a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviselik, akik az idén a rizst választották a párbaj témájának.
A francia sztárséfparádé résztvevői ezúttal Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, a holland MasterChef zsűritagja és sok más titulus birtokosa, valamint Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje, ők kápráztatják el majd a Gourmet vendégeit két remek autentikus étellel.
Bemutatkoznak majd biogazdaságok, manufaktúrális úton előállított magolajok, natúrkrémek, ecetkülönlegességek és lesznek majd kézzel készített bon-bonok, prémium desszertek, torták, piték és egyéb finomságok.
A belépőjegy idén is számos ajándékot tartalmaz: a jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy autentikus borkóstoló a Terra Hungarica jóvoltából, egy csésze Nespresso kávé, egy BBC Good Food Világkonyha magazin és naponta az első 1000 látogatónak kóstoló a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből. Napijegy