Az építkezés, lakásfelújítás és nagyobb konyhai átalakítás előtt állók számára kihagyhatatlan eseményen egyaránt megtalálhatók hazai gyártók és olyan ikonikus márkák is, mint a bulthaup, amely 1949-es alapítása óta egyet jelent a konyhabútor innovációval. Az ő nevükhöz fűződik az első elemes konyha és a konyhasziget is, melyek mára alapvetőek a legtöbb gyártó kínálatában. Az étkezőbútorok legnagyobb nevei is bemutatják újdonságaikat, mint az egy kézzel mindössze négy másodperc alatt 12 személyesre bővíthető étkezőasztalt. Teret engednek a kreativitásnak és lehetővé teszik a kompromisszumok nélküli főzés élményét a most bemutatkozó konyhai gépek is.
Mostantól bárhogy, bármilyen edényt elhelyezhetünk a főzőlapon, a teljes felületükön indukciós melegítésre használható főzőlapok ugyanis felismerik az edények formáját és nagyságát, tökéletes hatékonyságot, hő elosztást és energia felhasználást biztosítva ezzel.
Az indukció már a konyhai robotgépekben is jelen van, amelyek egyszerre keverik és főzik az ételt. Kis túlzással, csak bele kell tenni az alapanyagokat, és maguktól megcsinálják a fogást. A nagy márkák standjain rendszeres főzőbemutatók lesznek, hogy megismerjük és megértsük a gyakran túl soknak tűnő funkció hasznosságát, és a próba után ítéletet mondhassunk felettük. A főzés és az új receptek szerelmeseit három helyszínen is egész napos kulináris program várja. A Siemens Gasztro Színpad, melynek házigazdái Havas Dóra és Bede Róbert lesznek, a legismertebb séfek és bloggerek bemutatóinak ad otthont. Fűszeres Eszter a Világevővel fog főzni, Kovács Lázár egyedül csinál hatalmas show-t , és természetesen a házigazdák is fellépnek, naponta többször is.