Ukrajna;Kijev;Magyar Péter;orosz megszállás;TISZA Párt;

Kijevbe utazik Magyar Péter a gyermekkórházat érő orosz rakétatámadás miatt

Adománygyűjtő akciót indít. 

„Holnap hajnalban a TISZA Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként” - írta egy kedd délelőtti Facebook-posztban az ellenzéki párt alelnöke.

Magyar Péter azt hangoztatta, hogy mindenkit megdöbbentett kijevi gyermekkórházat érő hétfői orosz rakétatámadás, ő pedig a történtek miatt rendkívüli humanitárius akciót indított. A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. Ehhez a Tisza Párt alelnöke egymillió forinttal járul hozzá.

Amennyiben szeretne valaki csatlakozni az akcióhoz, akkor azt kéri, hogy kedden délután öt óráig hozzanak kötszereket, bébiételeket, vitaminokat, gyerekvitaminokat, vérnyomásmérőket, vércukormérőket, pelenkát, konzerveket, tésztát vagy rizst a Medspot Alapítvány székhelyére. Emellett átutalással is lehet segíteni a szervezet bankszámlászámára való utalással. Itt a közlemény rovatba az „adományozás - Tisza” megjegyzést kell írni. 

Ukrán jelentések szerint a kijevi Ohmatdit gyermekkórházat orosz cirkálórakéta találta el. Mintegy húsz gyermeket kezeltek az intézményben, az épület 60-70 százaléka rongálódott meg. Az orosz védelmi minisztérium azt állította - ahogyan ezt más hasonló esetekben is tette - hogy a kijevi károkat ukrán légvédelmi rakéták lehulló törmelékei okozták.