Rogán Antal;Varga Judit;Schadl-Völner-ügy;

Rogán Antal: Varga Judit finoman szólva is alaptalan dolgokat állított

Mint ahogy rá is sok olyan ember hivatkozik, akiről azt sem tudja, kicsodák. 

„Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított” - jelentette ki a 444.hu-nak adott interjújában a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antal mindezt arra a kérdésre válaszolta, miért mondhatta azt Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter a volt férje, Magyar Péter által 2023 januárjában rögzített hangfelvételen, hogy az ő emberei kihúzatták magukat a Schadl–Völner-ügy irataiból. A kormánypárti politikus azt mondta, megkérdezte erről Varga Juditot is, akitől azt a választ kapta, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől. – Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell -jelentette ki Rogán Antal. 

A tárcavezető kapott kérdést arról is, hogy a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint egy Grécs László nevű orvos „Tónival, Barbarával és Ádámmal” egy 35 éves nagy üzletről beszélgetett egymással. Ezzel kapcsolatban elmondta, ő maga nem vett részt ilyen beszélgetésben. Lelkiismerete nyugodt, mivel alaptalanul hivatkoztak rá.

Amióta felügyelem a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, van módom látni, hogy hányan hivatkoznak rám és másokra olyan emberek, akik azt sem tudom, hogy kicsodák - fogalmazott a Minisztereln9öki Kabinetiroda vezetője.