ATV;újságírók listázása;Magyar Péter;

Rossz történelmi korokat idéz Magyar Péter listázása az ATV vezetője szerint

Az ellenzéki politikus szerint semmi gond nincsen, mivel az érintettek korábban maguk hozták nyilvánosságra vallási hovatartozásukat. 

„Rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni, ezért az ATV minden jogi lehetőséget megad munkatársai számára, ha úgy döntenek, hogy megvédik az őket megillető jogaikat” - mondta el a Média1 megkeresésére a csatorna vezérigazgatója.

Mint korábban mi is hírt adtunk, hétfő este a Tisza Párt alelnöke élő adásban hagyta ott az Egyenes beszéd stúdióját. A történtek előzménye az volt, hogy Magyar Péter többször propagandacsatornának nevezte a tévét, s azt állította, nem hívják meg műsoraikba.

Nem sokkal később egy Facebook-posztban nyilvánosságra hozta az ATV több munkatársának vallási hovatartozását. Ezzel kapcsolatban Németh S. Szilárd azt mondta, az érintettek hozzájárulása nélkül nem hozhat nyilvánosságra adatot, az ilyet ráadásul a büntető törvénykönyv is bünteti. 

Magyar Péter a Média1 Facebook-oldalán közzétett kommentben reagált. Mint írta, senkit sem nevezett meg a bejegyzésben, holott ezt akár megtehette volna, mivel minden érintett büszkén vállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Hit Gyülekezete nevű „egyházhoz” tartozik”. Azonban mindegyik munkavállaló munkakörét szerepeltette, így beazonosíthatóvá váltak ezáltal. 

Közben az egyik érintett nyílt levelet írt a Tisza Párt alelnökének. Morvay Péter a Hetek című lap oldalán azt hangoztatta, sérelmezi, hogy vele kapcsolatban elfelejtette feltünteti, hogy 1987 óta tagja a Hit Gyülekezetének. „Ön egyetlen tényt említ velem kapcsolatban, azt, hogy »volt III/III-as ügynök«. Igen, ez így volt. Egyetemistaként, 1985. októbere és 1987. áprilisa között, 18 hónapon át kapcsolatban álltam a Belügyminisztérium III/III-as alosztályával. Ez volt életem legrosszabb döntése, nem keresek rá mentséget” - fogalmazott. Jelezte, hogy 23 éves korában megszakította az együttműködést a rendőrséggel, minden érintettet személyesen felkeresett és bocsánatot kért tőle.