eredményváró;Magyar Péter;TISZA Párt;önkormányzati választás 2024;EP-választás 2024;

„Hihetetlen, amit ez a csávó csinál!”

Hajnali negyed háromkor a Belga Nemzeti hip-hop című számára érkezett meg Magyar Péter az eredményvárója helyszínéül szolgáló állóhajóról a rakpartra, hogy a követőinek kemény magja között kieressze a gőzt egy pezsgővel a kezében a választások hosszú estéje után.

Akik kitartottak, együtt táncolhattak, ugrálhattak az éjszakában a Tisza Párt vezetőjével, több megválasztott EP- és fővárosi közgyűlési képviselővel. Talán ez volt egyébként az a pillanat, amikor a legközelebb kerülhettünk a Tisza-jelöltjeihez. 

Az este során nem lehetett elérni, kérdezni őket, Tarr Zoltán, a Tisza EP listájának harmadik helyezettje még adott néhány interjút, de aztán ő is eltűnt a plafonig érő paravánok mögött, amik elválasztották a sajtó képviselőit a politikusoktól, akik körében az egyik legnépszerűbb viselet a fehér ing, fehér tornacipő kombó volt, legalábbis a férfiak esetében. A hangulatról így inkább a parton gyülekező néhány száz fős tömeg üdvrivalgásai alapján lehetett képet alkotni, akik kivetítőkön figyelték az eredményeket.

– Hihetetlen, amit ez a csávó csinál, ennyi idő alatt megmutatta, hogy akár le lehet váltani a Fideszt. Nagyon remélem, hogy nem szúrja el a következő két évben – mondta egy fiú sörrel a kezében. Az eufória csak fokozódott, amikor Magyar Péter időnként kiment a hívei közé, hogy a már ismert fordulatokkal tüzelje tovább a felfokozott hangulatot.

Kevésbé volt baráti a hangulat hajón, amikor a párt vezetője időnként az újságírók elé állt. Magyar Péter láthatóan nemcsak a kormány és az ellenzék, de a propagandamédia megregulázását is célul tűzte ki, és többször inkább vitatkozott, mint válaszolt az ő kérdéseikre. Már közvetlenül az urnazárás után tartott mintegy fél órás sajtótájékoztatón arról beszélt, bármi lesz a végeredmény, másnaptól új korszak kezdődik, a Tisza az egyetlen erő, aminek esélye lesz 2026-ban leváltani Orbán Viktor rendszerét.

– Remélem megtalálja a megfelelő embereket maga mellé, mert ez így nem lehet a végtelenségig csinálni – válaszolta egy idősebb férfi arra, nem szeretne-e már többet tudni a Tisza többi politikusáról is az eredmények ismeretében, miközben Magyar Péter „Az éjjel soha nem érhet véget” dallamaira ropta a spontán kialakult utcabál közepén.