Orbán Viktor;választás 2024;

Orbán Viktor: Újra és újra mindig le fogjuk győzni az ellenzéket

Illendő lenne, hogy még egy óráig várakozzunk, hogy meglegyen a végleges eredménye a budapesti főpolgármester-választásnak, de erőink fogytán vagyunk – kezdte hétfő hajnali beszédét a miniszterelnök, aki szerint a vasárnap tartott két választásból mind a kettőt megnyerték.

Nem várunk tovább. Illendő lenne, hogy még egy óráig várakozzunk, hogy meglegyen a végleges eredménye a budapesti főpolgármester-választásnak, de erőink fogytán vagyunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz eredményváróján a Bálnában.

Ha most nem beszélünk azokhoz, akik még ébren vannak otthon, akkor mire az eredmény nem jön, a végén mi beszélni fogunk, de senki nem lesz, aki hallgasson bennünket – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök közölte, 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon, a demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord. Majd arról beszélt, hogy a demokrácia Romániában is jól van, és gratulált az RMDSZ-nek, amiért „egy öldöklő küzdelemben” elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

– Ma két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük. Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket – mondta Orbán Viktor. Kiemelte, „van Budapesttel együtt 20 vármegyei közgyűlés Magyarországon, azt mindegyiket megnyertük”. Elvesztettünk 3 megyei jogú várost, megnyertünk 4 megyei jogú várost, összességében ebből is jól jöttünk ki – sorolta a miniszterelnök.

Budapestről azt mondta,

itt még várnunk kell, de azt biztosan mondhatjuk, hogy Alexandrának igaza volt. Az egyetlen esély arra, hogy az eddig Budapesten kormányon lévő polgármestertől meg lehessen szabadulni, az a döntés volt, amit ő meghozott. Nagyon remélem, hogy a következő órában a szerencse és a jóisten is velünk lesz.

A kormányfő szerint az EP-választás politikai tartalma az, „Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak”. Emellett úgy összegzett, megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika.

– Azt tudom vállalni a kormány fejeként, hogy a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborún – tette hozzá. 

Jegyezzük meg, hogy a jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot

– szúrt oda ezután Donáth Anna pártjának, a 2017-es NOlimpia kampányra célozva.

Az EP-választás másik fontos tanulságának nevezte, hogy „a magyar emberek világosan megmondták: akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, azokat meg fogják büntetni. Nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak, mindegyiket leszavazták”.

A miniszterelnök végezetül közölte, a „híveiknek, az önkénteseiknek, az aktivistáiknak, a talpasaiknak, az utcai harcosaiknak” azt üzeni, „a mai napon legyőztük a régi ellenzéket, a mai napon legyőztük az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogjuk őket győzni”.