Budapest;Lázár János;Orbán Viktor;Vitézy Dávid;Közlekedési Múzeum;

Vitézy Dávid: Lázár János bemutatta középső ujját Budapestnek, Orbán Viktor meg hagyja

Úgy véli, a miniszterelnök tudtával vihet a tárcavezető egy nyíltan fővárosellenes politikát. 

Száz százalékban sosem voltam „beleábrándulva” a NER-be, mindig úgy fogtam fel a szerepem, hogyha érdemi dolgokat lehet tenni azért, hogy az ország vagy Budapest jobb hely legyen, akkor megpróbálom - jelentette ki az LMP főpolgármester-jelöltje a 24.hu-nak adott interjújában.

Vitézy Dávid szerint a 2022-es választás utáni háromnegyed év elemi erővel mutatta meg számára, hogy azzal a szakmai típusú felfogással, ami neki van, már lehetetlen elérni eredményt ezzel a kormánnyal. Van olyan kollégám, kiváló szakember, akit egy éven belül háromszor rúgtak ki - fűzte hozzá. Orbán Viktort felelősnek tartja a kormány döntéseiért - például azért, ahogy a kabinet hozzááll Budapesthez.

Szerinte a miniszterelnök - aki szereti a várost -  engedélyével vihet az építési és közlekedési miniszter egy olyan mélyen Budapest-ellenes politikát, amire nem tud példát mondani az elmúlt ötven évből. „Bemondja például, hogy a Közlekedési Múzeumot, ami mégiscsak egy tősgyökeres, 125 éves budapesti intézmény – ide köti a története, Ganz Ábrahámtól Széchenyi Istvánig és az Ikarus-gyárig minden – a debreceni BMW-gyár mellé vinné, ki a szántóföldre. Ez nyíltan a középső ujj felmutatása Budapestnek” - fűzte hozzá.

Nyomatékosította, ez Lázár János középső ujja, de Orbán Viktor hagyja, hogy így történjen, ezzel reagál a 2022-es választási eredményre. Olvasatában arról szól ez a középső ujj, hogy a Fidesz Budapesten kívül nyert, itt meg nem. A politikai kormányzásnak hívott felfogás eljutott odáig, hogy már semmi más nem számít - magyarázta. 

Vitézy Dávid magát ellenzéki politikusnak tartja és nem a kormány politikáját kívánja Budapesten képviselni, mivel éppen annak ellenére indult el. „Viszont nem értek egyet azzal az ellenzéki felfogással, amit Karácsony Gergely testesít meg, hogy országos szinten kell politizálni egy főpolgármesternek, és azzal sem, hogy az ország visszafoglalásának edzőtáboraként tekintsünk a Városházára”.