Novák Katalin;házvezető;

Bruttó 700 ezer forintos fizetést kap Novák Katalin gazdasszonya, titkárságvezetőjének havi 2,4 millió jár

A két másik titkársági munkatárs bruttó 1 millió 102 ezer, illetve 850 ezer forintot keres majd.

Havi bruttó 700 ezer forintért fizet úgynevezett „gazdasszonyt” az állam Novák Katalin volt köztársasági elnöknek – tudta meg az Országgyűlés Hivatalától az RTL Híradó. Feltehetőleg egy házvezetőnői feladatokat ellátói személyről lehet szó.

Korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a korábbi államfő a személyi titjárból, kommunikációs referensből és titkárságvezetőből álló háromfős titkárságon kívül egy „gazdasszonyt” is kapott. „Megtaláltam a kegyelmes asszony négy beosztottját, és a sok-sok milliárdért teljesen feleslegesen felépített, rongyrázó Szabad Györgyről elnevezett irodaházban a titkárságot is. Nos, a három titkárnőnek három különálló szobája van, pazar, országházra és Dunára néző kilátással. A gazdasszonynak szerencsére nincs ott irodája, neki a Novák konyhájában van a munkahelye” – fűzte hozzá ironikusan az ellenzéki politikus.

Az RTL Híradó most arról is beszámolt, hogy a titkárság éves irodai költségkerete félmillió forint. Emellett

  • a titkárságvezető havi fizetése bruttó 2 millió 400 ezer forint,

  • mag a két másik titkársági munkatárs bruttó 1 millió 102 ezer, illetve 850 ezer forintot keres.

Novák Katalinnak élete végéig jár a mindenkori köztársasági elnököt megillető tiszteletdíj is, ez jelenleg 5 millió 200 ezer forint havonta. Lakásra nem tartott igényt az elnöki kegyelmi botrány miatt távozó exállamfőt.