Ukrajna;háború;Németh Zsolt;

„Ruszkik haza” - írta ki a Facebookra a külügyi bizottság fideszes elnöke

„Ha még két ilyet posztol, maga miatt fog bukni a Fidesz!” - kommentelte valaki a bejegyzés alatt. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje sem ment el szó nélkül a poszt mellett. 

„Ruszkik haza! Legyen béke!" – üzente rövid, világos Facebook-posztjában csütörtök este Németh Zsolt.

A Fidesz politikusa, az Országgyűlés külügyi bizottságának az elnöke a kormánypárt régi, atlantista vonalát képviseli, a háttérbe vonult, ritkán hallat magáról külpolitikai kérdésekben, amióta Orbán Viktor Szijjártó Péterre bízta a „keleti nyitást” és a magyar diplomácia irányítását. Úgy tűnik, most nem tudta magában tartani, hogy ellenzi a háborút és elítéli az Ukrajnát érő orosz katonai agressziót.

„Az egész világ érdeke a béke!” - fűzte hozzá egy kommentben, Posztja alatt sokan bírálják, amiért állítólag „baloldal-szagú” bejegyzést tett közzé, de a Hollik Istvántól, a Fidesz kommunikációs igazgatójától például kapott egy like-ot.

„Ha még két  ilyet posztol, maga miatt fog bukni a Fidesz!” - írta oda valaki a posztja alá egy kommentben. „Basszus, Németh úr, mért nem akkor mondta, amikor Orbán fél évente pucsított Putyinnak?” - hangzi egy másik vélemény. 

Később aztán az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is kommentelt. "Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő" - fogalmazott Márki-Zay Péter.