Az elmúlt években egyre nőtt a vegán termékek iránti kereslet Nagy-Britanniában. A szigetországban egyre többen szakítanak a hústermékekkel, és sokan fogyasztanak tudatosan kevesebb húst és tejterméket. A vasárnapi vegán világnapon nyílt boltban olyan termékeket kínálnak, amelyek tisztán növényi alapanyagokból készülnek, de pótolni tudják a húst. Húsízűek és a megjelenésük is a húsra, hús alapú termékekre emlékeztet – mondta el Matthew Foster, az üzlet társalapítója.
Anglia első állandó vegán hentesboltját létrehozó csapat 2017-ben kezdte működését egy vacsorára kínált vegán fogással, jelenleg már komplett otthon elkészíthető vacsorákat kínálnak minden hozzávalóval. Az alapanyagokhoz szóját és szejtánt (búzasikért) használnak.
Tavaly az országban számos új vegán termékfajtát jegyeztettek be nagyvállalatok és kis cégek is, köztük olyanokat, mint a vegán jégkrém vagy sütemények. A húsmentes készítmények iránti kereslet növekedése nemzetközi szinten is vitát váltott ki arról, hogy lehet-e vegaburgernek vagy -kolbásznak nevezni a termékeket, vagy ez összezavarja a vásárlókat. Az Európai Unió törvényhozása azonban október elején úgy döntött, hogy a gazdák tiltakozása ellenére nem korlátozza meg ezeket az elnevezéseket, mert az elbátortalanítaná azokat, akik változtatni akarnak étrendjükön, és kevesebb húst akarnak enni.