A selejtezőt jelentős előnnyel nyerő Veres István, a Babel étterem séfje lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének győztese – írta a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldala. A második helyen Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol), a harmadikon pedig Haraszti Zsolt (Societé) végzett. A győztes képviseli Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban. A hazai döntőben további három séf, Palágyi Eszter (Matild Palace), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) vett részt.
A Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjét a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében szerdán rendezték. A versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng volt.