Életének 90. évében meghalt F. Nagy Angéla gasztronómiai szakíró, szakácskönyvek sorozatának szerzője, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője.
Akkor volt elegáns, amikor nem volt divat. Akkor mutatta meg, hogy nem a rántott hús – sült krumpli – uborka saláta kombó a gasztronómia csúcsa, amikor a konyhák leggyakrabban használt fűszere a piros paprika – bors – só mellett a vegeta volt. Akkor sugallt polgári világot, amikor az már nem tiltott, de még nem támogatott volt.
„A szegénységet és a gazdaságot is stílusosan kell megélni” – vallotta. És meg is valósította ezt. A szocialista magyar valóságban is megtalálta az alapanyagokat a piacon; a piacon, ahol nemhogy a borjúhúst is pult alól lehetett csak venni, de a valamire való sertésmájért is érdemes volt jóban lenni a hentessel, hosszan kígyózó sorok álltak a banánért, és kincsnek számított egy darab francia sajt.
F. Nagy Angéla, Örkény István volt felesége volt az, aki ezen a 93 ezer négyzetkilométeren a háború után bebizonyította: az étel és étkezés a kultúra része. Mindannyiunk mindennapi művészete.