Budaörs;közétkeztetés;szakácsverseny;

 MTI Fotó: Balogh Zoltán

- A közétkeztetési szakácsverseny Budaörsön

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) hirdette meg a versenyt  közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára idén februárban.

A versenyt "tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében" készítendő ételekkel hirdették meg. A feladat tehát az volt, hogy a modern gasztronómia jegyében készüljenek tradicionális ízeket képviselő ételek. A verseny meghirdetői szerint cél a hagyományos ízek, évszakhoz kötődő szokások megőrzése mellett, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, az étkezési kultúra fejlesztése, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése.

A budaörsi METRO Vevőakadémián szombaton zajlott a közétkeztetési szakácsverseny regionális döntője.

Azért "emlékeztetés", mert abban, ami ma történt a főváros XIII. kerületében, ez a lényeg. Emlékezni ugyanis minden érintett fog amíg csak él, nem is tudna máshogy tenni, annyira traumatikus és döbbenetes volt az egész, még akkor is, ha sokan már azidődájt is sejtették: ez a hatalom a maga érdekében mindenre képes.