húsból készült ital;

Fotó: Shutterstock

- Kér egy korty csirkecombot?

Feltalálója három évet és csaknem egymillió eurót invesztált abba, hogy megalkossa a húsból készült italt, amelyet idén szeptemberben dob piacra - írja a Dining Guide. 

A tervek szerint heti tízezer üveggel kezdi meg a termelést, de ezt a mennyiséget a közeljövőben akár meg is háromszorozná. A terméket elsősorban olyan embereknek szánja, akik sokat vannak úton, nehéz fizikai munkát végeznek, sportolnak vagy túráznak. A hústartalmú italt a tervek szerint élelmiszerüzletekben és benzinkutakon lehet majd kapni, háromféle ízben: egy csirkehúsos „Poulet Royal” néven, valamint két marhahúsos „Bucher Beef” és „Beef Bombay” fantázianévvel. A német vállalkozó hazáján kívül Franciaországban, Belgiumban és Luxemburgban is talált már magának viszonteladókat.