A csapat természetesen hagyományos roma ételeket készít majd az érdeklődőknek kicsit megspékelve napjaink street food hangulatával. Bár a fesztivált ebben az évben már huszonötödik alkalommal hívják életre, ilyen jellegű konyha még nem szerepelt a kínálatában.
– Több újdonságot is tervezünk a Szigetre – mondta Ásós a beol.hu-nak. Az ételkínálatot illetően természetesen a hagyományos békési cigány ízekkel készülünk. Éppen azon dolgozunk, hogy a cigány töltött káposztát miként tudjuk sétálódobozba tenni. Az egyik legkeresettebb termékünknek számító békési cigány kolbászt pedig várhatóan egy különleges buciban kínáljuk majd.
Lesz a csülökburger Gipsy burger néven, vagy a csipsz jellegű Kira burgonya, amit erre az alkalomra Gipsy krumplivá keresztelnek. Az étteremvezető hozzátette: érdekes kihívást jelent, hogy a fesztiválon a környezetvédelem jegyében nem lehet műanyag evőeszközöket és tányérokat használni, azok kizárólag papírból, fából és kukoricából készülhetnek.