Betartva a szigorú „nincs keményítő” szabályt, II. Erzsébet minden reggelt néhány keksszel és egy csésze Earl Grey teával kezd. Ezután jöhet a reggeli, ami hagyományosan egy tál müzli joghurttal, juharsziruppal, vagy pirítós vékonyan lekvározva. Különleges alkalmakkor viszont jöhet a tojásrántotta, füstölt lazac és szarvasgomba.
Még az ebédidő előtt jöhet egy speciális koktél: 2 rész gin, 1 rész Dubonnet vermut egy szelet citrommal és sok jéggel szervírozva. Az ebéd mindig valami egyszerű és egészséges, pl.: grillezett hal vagy csirke zöldségkörettel, salátával (még mindig semmi keményítő). Teaidőben Anglia uralkodója mini szendvicseket fogyaszt (héj nélkül), vagy különböző kekszeket, pogácsákat, lekváros tallérokat. Egy hagyományos vacsora helyi forrású halakat és húsokat tartalmaz. Egy különleges szószt is tálalnak a húsok mellé, amelyben van gomba, tejszín és whisky.
A királynő étrendjének talán legismertebb mozzanata a napzáró pezsgő vacsora után.