A borászat a modern technológia és a tradíció tiszteletének tudatában terveződött és működésének kezdetétől éli mindennapjait. Célkitűzése, hogy a palackos borok piacán a közép kategóriától felfelé készít minőségi vagy magas minőségű, akár egyedülálló stílusban kialakított borokat, melyek híven és büszkén hirdetik a borvidék, illetve Magyarország hírnevét az egész világon.
A Balaton északi partján, Zánkán található üzem a tó körül található öt borvidékről dolgoz fel szőlőt. Saját területek vannak Somlón (60 ha), Tihanyban (24 ha), valamint Dörgicsén (27 ha). Szőlőültetvényeinken a magyar, illetve világfajták is megtalálhatóak.
A tudatos célkitűzésünkből adódóan fontos, hogy a szőlőterületeinket nagyon jól ismerjük, és a tapasztalatok tudatában alakítsuk ki ültetvényeink fajta összetételét, melyek alkalmasak arra, hogy az onnan szüretelt termésből készített bor tükrözze a fajtára jellemző illatokat, zamatokat, karaktereket, és egyediséget. Külön technológiai sorokon készülnek a fehér és vörösborok, valamint a késői szüretelésű, egyedi jelleggel rendelkező borok.
A reduktív fehér boroktól kezdve a könnyed rozék, a jellegzetesebb siller borok után a testes vörösborok is magas szinten jelennek meg a termék palettán.
Közép kategóriában található a Csipkés borcsaládunk, mely széles fajta választékával kínál a fogyasztók számára jó ár-érték arányban fehér, rozé és vörösborokat.
A Felső kategóriában a Magnus borcsalád kínál borokat, melyek már a fajtajelleget és borvidéki sajátosságot, egyediséget tükrözik.
A prémium kategóriát képviselik Hordószelekciós boraink, amelyek a legjobb területeinkről származó szőlőkből, magas technológiai eljárással, hordós érleléssel készített borok. A legszebb hordók válogatása kerül palackba, majd rövid palackos érlelés után juthat a fogyasztók ünnepi asztalára.
A pincészetünk, technológiánk, borkészítési eljárásunk iránti nagy érdeklődésre való tekintettel 2016-ban megnyitottuk Vinotékánkat és Borteraszunkat, így a végső fogyasztókat már helyben is ki tudjuk szolgálni.
Jövőbeni célkitűzésünk, hogy a mintegy 4,5 hektárnyi területen lévő komplexumot úgy bővítsük, hogy az ide látogató vendégeink számára teljes körű élményt tudjunk nyújtani. A szőlőterületek bejárása, az egyedi üzemtechnológia bemutatása, borkóstoló a helyi kézműves ételkülönlegességek párosításával, majd pihenés egy csendes, nyugodt, igényes környezetben.
(X)