Bulvár;Fishing & Hunting Társasági és Média Főzőverseny;

NÉPSZAVA FOTÓK

- Idén is megfőztük Velencén!

Vasárnap harmadik alkalommal rendezték meg a Fishing & Hunting Társasági és Média Főzőversenyt Velencén, a sukorói evezős pályán. A gasztronómiai megmérettetésre idén is meghívták a Népszavát. Ezúttal is harcsából kellett főzni, azonban a tavalyi paprikás után most leves elkészítése volt a feladat.  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A előrejelzett hidegfront ellenére is remek időben vágtak neki versenyzők a megmérettetésnek. A csapatok 10 órakor kezdtek neki a főzésnek és három órájuk volt arra, hogy bográcsban készítsenek harcsából valamilyen levest. 

Az éneklés mellett a főzőtudományáról is ismert Kossuth-díjas művésznő, Bangó Margit az egyik legrégebbi családi receptet, a tiszai-vásárosnaményi halászlevet főzte meg. De kíváncsi volt a Népszava tárkonyos harcsalevesére is. (fotó)

A zsűri a szabályok szerint úgy értékelte a versenyműveket, hogy nem tudták éppen melyik csapat alkotását kóstolják meg. Csakúgy, mint az előző évben, most is csak az első három csapatot rangsorolták így mindenki nyert valamilyen ajándékot a jó hangulatú vasárnapi pikniken. 

Heves vihar tombolt szombaton késő este Ausztriában, több tartományban pincéket árasztott el a víz, fák dőltek ki, áradások miatt utakat, autópálya-felhajtót kellett lezárni.