Húsvét előtt (és úgy általában is…) mi lehetne jobb hír, mint hogy egy nemrégiben publikált kutatás tanúsága szerint a csokoládé okosabbá tesz. (...) Az már korábban kiderült, hogy a csokoládénak több pozitív egészségügyi hatása is van, ugyanakkor eddig nem sokan foglalkoztak az agyra és a viselkedésre gyakorolt következményekkel. A University of South Australia kutatócsapata az első elemzésekben arra jött rá, hogy azok, akik saját bevallásuk szerint legalább hetente egyszer fogyasztottak csokoládét, sokkal jobban teljesítettek a kognitív teszteken, mint azok, akik ritkábban. „Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy akik több csokoládét esznek, azok jobban emlékeznek egy telefonszámra vagy bevásárló-listára, és a többieknél inkább képesek egyszerre több dolgot csinálni, például autóvezetés közben beszélni” – mondta Georgina Crichton a brit Independentnek. A jelenség már csak azért is izgalmas, mert a csokoládé cukortartalma miatt a kutatók pont ellenkező eredményre számítottak, ugyanakkor az is igaz, hogy a csokoládé sok olyan anyagot is tartalmaz, például flavanolt, aminek pozitív hatása van az agyműködésre. (...) Egyszóval húsvét ide vagy oda, a lényeg az, hogy csak mértékkel adózzunk a csokoládé élvezetének!