Bulvár;Így főznek az olimpikonok;

Fotó: Szalmás Péter

- Az Így főz folytatódik

Tizenhat sportág kiválóságai, magyar olimpikonok, köztük paralimpikonok is mesélnek a gasztronómiáról fűződő viszonyukról és mutatják be kedvenc fogásaik receptjét Őszy-Tóth Gábriel új, Így főznek az olimpikonok című kötetében.

A szerző a könyv csütörtöki bemutatóján elmondta, a kötet 52 kiváló sportoló, olimpikonok és paralimpikonok, Európa- és magyar bajnokok részvételével készült el.

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász például a vörösboros szarvaspörkölt, Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó a tojásos galuskával tálalt csirkezúzapörkölt, Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, jelenlegi szövetségi elnök a sült vaddisznóborda, Cseh László világbajnok és 95-szörös magyar bajnok úszó a fokhagymás parajjal és zöldborsómártással készített steak,Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jelenlegi szövetségi kapitány pedig a fekete-erdei gyümölccsel készített csokiszuflé készítésének titkába avatja be az olvasót. Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó a mustáros csirkemell receptjét árulta el a könyvben.

A sportolók nemcsak az ételekről, hanem a konyhaművészethez és a sporthoz fűződő viszonyukról is mesélnek a recept- és interjúkötetben.

Fotó: Szalmás Péter

Fotó: Szalmás Péter

Éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi (434 milliárd forint) adóbevételtől esik el az EU a hamisított játékoknak köszönhetően, és a problémát az is súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezer ember vesztette el az állását. A hazánkat érő kár évente átlagosan 3,41 milliárd forint, derül ki az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának jelentéséből.