The New York Times
A New York utcáit tavaly április óta járó Langos Truckról (lángosos kocsiról) és annak üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót gasztronómiai rovatában a The New York Times internetes kiadása. "Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké. (...) Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne" - írta cikkében Ligaya Mishan. A Budapestről elszármazott, 39 éves Prepuk Zsolt 16 éve horgonyzott le New Yorkban. Több étteremben pincérkedett, mielőtt nyakába vette az utcákat, hogy "meggyőzze a New York-iakat, gyerekkorának uzsonnája ugyanolyan nélkülözhetetlen a járdák népe számára, mint a perec vagy a falafel". A magyar férfi háromféle lángost kínál: fokhagymás-sajtos-tejfölöset, ötszínű kaliforniai paprikával megszórtat, és olyat, amit szűzpecsenyével, savanyú uborkával, jalapeno paprikával és ázsiai chiliszósszal hintett meg. Kérésre azonban akár rögtönöz is feltétet. Emellett töltött káposzta, borsófőzelék, Connecticut államból beszerzett debreceni és újabban egy New Jersey-i farmról származó mangalicakolbász is szerepel a furgon választékában. Azt, hogy New Yorknak melyik szegletében bukkan fel az igazából krumplis lángosra szakosodott Langos Truck, a Twitteren, a Facebookon vagy telefonon lehet megtudni.