Vagyis: az elmúlt két év adatai azt mutatják, - lepődjünk meg - hogy ha emelkedik a hőmérő, a sörfogyasztás is növekedik. 2014 nyarán a napi maximumhőmérséklet 2-6 Celsius fokkal volt alacsonyabb, mint az azt megelőző évben. Arányosan a negyedéves sörfogyasztás is hasonló mértékben, mintegy 7 százalékkal volt alacsonyabb. Ugyanakkor az is látható a Magyar Sörgyártók Szövetsége (a vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezete, tagjai a Borsodi Sörgyár Kft, a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt.) adataiból, hogy 2014-ben a június volt erős, amikor legalább egy hétig volt kánikulai meleg.
A tavalyi második negyedévben 8 százalékkal több sör fogyott, mint az az előtti év hasonló időszakában. Negyedéves szinten az eltérés 125 ezer hektoliter is lehet, ami 25 millió fél literes sörnek felel meg.
„Az idei nyár eddig inkább a 2013-as minta szerint alakul. A júliusi hőségriadó egyben sörriadót is hozott. A sörgyárak ilyenkor csúcsra járatva termelnek. Bízunk benne, hogy mindenkihez eljut a hűsítő, minőségi hazai sör a kánikulában” – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a szövetség közleményében.
A nyári hőségben különösen fontos a megfelelő hidratáció, ebben a sör is fontos szerepet tölthet be, ugyanakkor alkoholtartalma miatt a Magyar Sörgyártók Szövetsége javasolja a mértékletes fogyasztást.