A reggel 9 órás gyülekező, a helyek kijelölése után 10-kor gyújthattak a bográcsok alá a háromfős csapatok, és ki-ki a maga tempójában kezdett hozzá a főzéshez. A versenyen a nevéhez hűen a sajtón kivül a „társaságot” képviselte a Vidám Színpad triója (Götz Anna, Böröndi Tamás és Straub Dezső), valamint Dr. Gyarmati Andrea (Rádió Bézs) és Erdei Zsolt.
Fotó: Vajda József
Bede Róbert séf, a zsűri elnöke a harcsapaprikás elkészítéséhez kiszabott három óra alatt többször is végigjárta a sátrakat, kíváncsi volt, hogy ki, milyen „csavarral” próbálja a legjobbat kihozni ételéből.
Fotó: Vajda József
Az időjárásra nem lehetett panasz, az eső elkerülte a remek hangulatú pikniket, a zsűri már ragyogó napsütésben kóstolhatta meg a gasztronómiai alkotásokat. A szabályok szerint az ételkritikusok nem tudták, hogy melyik csapat harcsapaprikását bírálják, nem volt könnyű dolguk, hiszen ahány tányér, annyi ízvilág: régi- és új receptek vetélkedtek egymással.
De dönteni kellett, és döntöttek is. Minden csapat izgatottan várta az eredmény-hirdetést. A díjakat L. Simon László a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, az esemény fővédnöke adta át. A Bede Róbert vezette zsűri végül az első díjat, a Vándorkupát a Rádió Bézs csapatának: Pártai Luciának, Aigner Szilárnak, Szabó Gabinak, Dr. Gyarmati Andreának és Kovalik Andrásnak ítélte oda.
A győztes Rádió Bézs csapatának hölgy tagjai a megnyert kerékpárokkal Fotó: Vajda József
Azt nem tudjuk, hogy a versenyben hol végzett a Népszava, ugyanis a negyedik helytől nem árulták el az „ítészek” a sorrendet, de végül senki sem ment haza üres kézzel a jó hangulatú piknik után.
A Népszava versenyműve: rókagombás harcsapaprikás juhtúrós galuskával, kaporral megbolondítva
Fotó: Vajda József/SÉF