Illusztráció/Thinkstock

- Győztes közétkeztetési menük "fillérekből"

Az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) szombati döntőjén a rendezvénymenü kategóriában Kehidakustány csapata, a napi menü kategóriában pedig a Sodexo Magyarország Kft. csapata lett a legjobb.

Ezüstérmet nyert a rendezvénymenü kategóriában Dencs Nagyközség Önkormányzatának csapata, a napi menük között pedig a PQS International Hungary Kft. A harmadik helyen a Sodexo Magyarország Kft. csapata és a Kölyök Kft. végzett.

A versenyben a menüket előre meghatározott keretösszegből kellett elkészíteni, hogy bizonyítsák: alacsony költségből előállított étel is lehet ízletes. Zoltai Anna, a Nébih főosztályvezetője ismertetése szerint a versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv) szervezte idén már a negyedik alkalommal, az ország több pontjáról 20 csapat jutott a döntőbe.

 A napi háromfogásos menü, "A" kategóriában 11 település, a rendezvény háromfogásos menü, "B" kategóriában 9 település csapata indult. A felhasznált alapanyagok beszerzési értéke az A kategóriában nem haladhatta meg a 420 forintot, a B kategóriában pedig az 520 forintot, és előre meghatározott alapanyagkosarakból kellett idényjellegű zöldségeket, gyümölcsöket, és húsféléket felhasználni

A rendezvényen a Nébih új, mozgó élelmiszer-érzékszervi vizsgáló állomását is bemutatták. 

Az Újpest hazai pályán 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának első szombati mérkőzésén.