Kézműves Magyar Ízek Vására;Millenáris Park;

- Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására

Megnyílt pénteken a Kézműves Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús.

A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.

A vendégeket az épületben mintegy száz kiállító várja több mint ötezer ízt képviselő termékkel - mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, sonkákkal, sajtokkal, pálinkákkal, fűszerekkel és tejtermékekkel. Idén első alkalommal az épületen kívül kialakított szabadtéri piactéren további mintegy harminc termelő kínálja húskészítményeit: vad- és halhús mellett vásárolhatók szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pisztráng-, sőt medvekülönlegességek is.

"Halfogyasztás tekintetében sereghajtók vagyunk az Európai Unióban, hiszen a 22 kilogramm per év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kilogramm halat fogyasztunk. Ezért gondoltuk úgy, hogy a vadászszezon alkalmával a vad és a hal lesz a mostani vásár középpontjában - mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.

Újításként - a kedvezőbb jegyárak mellett - a látogatók 300 forintos kuponok formájában a vásáron is levásárolhatják a belépő árát. A rendezvényről bővebb információ awww.kezmuvesmagyarizekvasara.hu és a www.magyardelikatesz.hu internetes oldalon található.